Το Σχολείο - Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση Καλάνδρας στη Χαλκιδική. Πληροφορίες για την κατασκήνωση (τοποθεσία, πρόσβαση, χάρτης) δίνονται στην ιστοσελίδα της κατασκήνωσης http://camping.auth.gr/el

Πρακτικές πληροφορίες διαμονής

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν δικά τους κλινοσκεπάσματα ή (πιο πρακτικά) υπνόσακους. Η διαμονή είναι κυρίως σε σκηνές και για αυτό καλό είναι να έχετε μαζί σας σκηνή. Θα διατίθενται επίσης μεγάλες σκηνές από την κατασκήνωση χωρητικότητας 6 ατόμων. Θα υπάρχουν επίσης κάποιοι λίγοι απλοί οικίσκοι (των εργαζομένων με κουκέτες κρεβάτια πολύ απλή υποδομής), που θα διατίθενται κατά προτεραιότητα στους συμμετέχοντες εκτός ΑΠΘ. Αυτό θα ρυθμιστεί επί τόπου με βάση τη διαθεσιμότητα και τη ζήτηση.

Καλό είναι επίσης να έχετε μαζί σας φορητό υπολογιστή. Θα υπάρχει κάλυψη διαδικτύου eudoroam (https://www.eduroam.gr/) μέσω του ΑΠΘ και για αυτό είναι καλό να ελέγξετε την εγκυρότητα χρήσης του.

Υπάρχει υποδομή για αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, ποδόσφαιρο 5-5, βόλεϋ στην παραλία, αλλά και τρέξιμο) για αυτό ένα αθλητικό παπούτσι, παντελονάκι, μπλουζάκι είναι καλό να έχετε αν θέλετε να συμμετέχετε. Αν υπάρχει διάθεση από αρκετούς μπορούν να διοργανωθούν και "αναμετρήσεις" (επίσης στη θάλασσα και παραλία) ... και όλα αυτά τις απογευματινές ώρες!

Πρακτικές πληροφορίες μετάβασης

Για τη μετάβαση σας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, www.ktel-chalkidikis.gr, τα δρομολόγια είναι ως εξής:

Περίοδος 26-31/8/2016  
Από Θεσσαλονίκη προς κατασκήνωση Ποσείδι Από κατασκήνωση Ποσείδι προς Θεσσαλονίκη
9:00, 11:00, 13:00, 16:00 9:15, 11:30, 13:30, 15:15, 19:00
Περίοδος 1-3/9/2016  
Από Θεσσαλονίκη προς κατασκήνωση Ποσείδι Από κατασκήνωση Ποσείδι προς Θεσσαλονίκη
11:00, 16:00 13:30, 19:00

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12.10 Ευρώ με μειωμένο φοιτητικό εισιτήριο.

 

Για τη μετάβαση σας οδικά (αυτοκίνητο, μηχανή κτλ), υπάρχουν οδηγίες σε ιστοσελίδες που μπορείτε να συμβουλευτείτε, π.χ. http://www.xo.gr/map/Poseidi-Chalkidikis/. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή της διαδρομής με αντίστοιχους σημειωμένους χάρτες:

1. Είστε στο δρόμο από Θεσσαλονίκη για Χαλκιδική (Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών) είτε μέσω περιφερειακής οδού, από το κέντρο της πόλης (οδός Νέας Εγνατίας ή Κων. Καραμανλή), ή από το δρόμο αεροδρομίου Μακεδονία.

Συνεχίζετε στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, και δεν βγαίνετε σε καμιά έξοδο.

2. Στη διασταύρωση Νέων Μουδανιών (για Κασάνδρα, Σιθωνία - Νέα Μουδανιά), συνεχίζετε ευθεία που είναι η κατεύθυνση Κασάνδρας (πρώτο πόδι Χαλκιδικής). Περνώντας κάτω από τη γέφυρα και μετά τη διασταύρωση ο δρόμος γίνεται στενός με μια λωρίδα. Έτσι συνεχίζει μέχρι τη γέφυρα (διώρυγα) της Ποτίδαιας.

Μετά της γέφυρα της Ποτίδαιας ο δρόμος έχει δύο λωρίδες και μετά "ανοίγει". Αυτό είναι ένα νέο κομμάτι που δόθηκε πρόσφατα (τον Ιούνιο 2016) στην κυκλοφορία και δεν το έχουν οι χάρτες.

 

3. Στο τέλος του "νέου δρόμου" θα συναντήσετε κυκλική διασταύρωση και θα ακολουθήσετε την πρώτη έξοδο δεξιά για Κασανδρεία, Σίβηρη, Φούρκα, Νέα Σκιώνη (μάλλον η πινακίδα γράφει το πρώτο ή/και τέταρτο όνομα). 

Συνεχίζετε στον επαρχιακό δρόμο μιας λωρίδας, περνάτε την Κασανδρεία (με τρία φανάρια!), και δεν βγαίνετε σε καμιά έξοδο. Περνάτε τη διασταύρωση Σίβηρης, και τη διασταύρωση (με φανάρι) της Σκάλας Φούρκας με κατεύθυνση Νέα Σκιώνη.

4. Στο 1.5 χμ μετά τη διασταύρωση (με φανάρι) της Σκάλας Φούρκας με κατεύθυνση Νέα Σκιώνη, θα συναντήσετε έξοδο προς τα δεξιά προς Καλάνδρα (και Ποσείδι). Θα αφήσετε το δρόμο προς Νέα Σκιώνη και θα ακολουθήσετε την έξοδο προς Καλάνδρα (και Ποσείδι). Στα 200 μέτρα θα στρίψετε δεξιά (δε θα συνεχίσετε ευθεία προς το χωριό Καλάνδρα). Θα συνεχίσετε το δρόμο και θα μείνετε σε αυτόν αφήνοντας στα αριστερά σας το χωριό Ποσείδι (δε θα μπείτε στο χωριό).

Αφήνοντας πίσω σας το χωριό Ποσείδι έχετε στο αριστερό σας χέρι τη θάλασσα. Συνεχίζετε ευθεία το δρόμο και δε στρίβετε δεξιά σε διασταύρωση που θα συναντήσετε. Ο δρόμος θα σας φέρει στην είσοδο της Κατασκήνωσης ΑΠΘ Καλάνδρας.

 

Εικόνες χώρου κατασκήνωσης

Κάποιες εικόνες δίνονται παρακάτω:

Αεροφωτογραφία με τη θέση της κατασκήνωσης δίπλα στη "μύτη" της Καλάνδρας, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικικής (πηγή: Μαρίνου).

 

Αεροφωτογραφίες της "μύτης", κάθε έτος αλλάζει σχήμα (πηγή: Καϊμακάμης Βαγγέλης και Mygdon)

 

Αμμουδιά και ηλιοβασίλεμα στη "μύτη" και στην κατασκήνωση.

 

Η κατασκήνωση σε πλήρη λειτουργία. Στα τέλη Αυγούστου, αναμένεται να είναι λίγοι οι κατασκηνωτές.